Locatie & Route

Locatie

De studio is onderdeel van een vereniging genaamd Rijkshemelvaartdienst (RHVD), die zich sinds 1989 bezighoudt met vrijheid voor leven, kunst en cultuur. Door de verscheidenheid aan sociale en culturele activiteiten en diensten die worden georganiseerd en aangeboden voorziet de RHVD reeds jaren in behoeften die een vrije wereldstad als Amsterdam heeft. De RHVD is al lange tijd een plek die veel mensen uitnodigt om zelfonderzoek te verrichten en volledig zichzelf te zijn. Het terrein is groot, er wonen en werken ruim 40 mensen, en bevat naast ruimtes voor kunst en cultuur ook een vegetarisch restaurant met podium en expositieruimte, een tuin met sweatlodge, verschillende ateliers en werkplaatsen, een artist in residence vestiging, een ruilhoek, een sauna en een speelplaats voor jong en oud. Heb je behoefte aan wat groen of de stilte van de natuur, dan bevindt zich het natuurgebied en vogelreservaat De Overlanden – een van de meest diverse natuurgebieden in Amsterdam, zich op slechts 5 minuten loopafstand. Je kunt hier wandelen en zwemmen. 

 

Rijkshemelvaart

 

Route

Tussen de A10, de luchtvaartdienst en de Oeverlanden ligt de Rijkshemelvaart verstopt onder de hoge betonnen paddenstoelen. En je bent er zo! De bus 197 vertrekt vanaf Schiphol (10 min) en rijdt door het het centrum. Vanaf Amsterdam (20 min) (via Elandsgracht, Leidseplein, Museumplein, Haarlemmermeer station, Olympisch stadion, metro Amstelveenseweg) richting Schiphol. Stap uit bij halte Anderlechtlaan. Of pak de fiets! Vanaf Olympisch Stadion, over sluisjes en langs het Nieuwe Meer tot het einde van het meer. Langs de weilanden eindigend onder de twee betonnen paddenstoelen. Kom je met de auto, neem dan vanaf de A10 afslag s107 Sloten/Slotervaart. Voor de oeverlanden naar rechts volg de weg tot aan de paddenstoelen. Momenteel wordt de Oude Haagseweg verbouwd waardoor google maps denkt dat deze weg onbereikbaar is en zal je waarschijnlijk om leiden. Navigeer daarom naar halte Anderlechtlaan!    

 

Parkeren

Fietsen kunnen geparkeerd worden op het terrein in de fietsenrekken bij de ingang van het gebouw. Auto’s kunnen gratis parkeren op de parkeerplaatsen op de Oude Haagseweg, niet op het terrein van de Rijkshemelvaartdienst! Bekijk hier beneden de route op de afbeelding.