Maak kennis met ons

 

Space to Be is een samenwerking van verschillende docenten die hun passie delen voor methodes, tools en practices die leiden tot rust en persoonlijke groei. De docenten hebben allemaal hun eigen verhaal en manier waarop zij ruimte voor zichzelf creëren in hun dagelijks leven. Door de verschillende tijden, docenten en practices bieden we iedereen de mogelijkheid om te onderzoeken wat bij jouw past.

Tara de Ruijter

Hallo! Mijn naam is Tara de Ruijter en ik ben de oprichter van Space to be. Ik ben de eerst geboren baby binnen de vereniging genaamd Rijkshemelvaartdienst. Als kind zei ik regelmatig: "Wow, ik denk dat ik denk." En dit ben ik naarmate ik ouder werd steeds verder gaan onderzoeken. Als ik kan denken, dat ik denk, wie ben ik dan? Dit onderzoek ging steeds een laagje dieper en bracht mij in aanraking met o.a. yoga, mediteren, ademwerk, energetisch werk, tantra, dans, voeding, manifesteren en coaching. Ik voel steeds meer de ruimte om te Zijn. Mijn ervaringen deel ik graag met anderen, zo is deze ruimte ontstaan. Je bent heel erg welkom!

Patricia de Ruijter

Sinds een jaar of vijftien beoefen ik diverse yogavormen en YIN YOGA is wat mij nu het diepst raakt en heel veel geeft: de rust waardoor ik subtiel leer voelen, de helende eigenschappen, het stretchen waardoor alles weer lekker gaat stromen. Ik ben zo enthousiast dat ik mijn ervaringen als docent graag deel. 
Tussen 2018 en 2020 volgde ik diverse professionele workshops en twee officiële yin yoga RYS docenten trainingen bij YogaGarden en de Nieuwe yoga school Amsterdam. 
Vanaf 1992 experimenteer ik met diverse beeldende kunstvormen en fysieke uitingen, waarbij de verbinding lichaam en geest essentieel is.

Linda van Kleef

Ik hou van nuchterheid én spiritualiteit. Dit combineer ik in mijn bedrijf Linda VA en Reiki, waarin ik werk als Virtual Assistant en Reiki Practitioner.
Als VA help ik ondernemers met administratieve, technische en creatieve werkzaamheden zoals bijvoorbeeld e-mail- en agenda beheer, website updates en online research. Zodat zij meer tijd en rust overhouden. Zo help ik ook Tara met Space to Be.
Daarnaast organiseer ik Reiki Cirkels waar Reiki practitioners samen komen, ervaringen delen en elkaar Reiki geven. Doordat we samen de Reiki energie laten stromen ontstaat er iets magisch.
Sinds ik kennis heb gemaakt met Space to Be en het Rijkshemelvaart terrein ben ik een vaste bezoeker geworden. Deze bijzondere plek, dichtbij Amsterdam en in de natuur, heeft mij al zoveel gebracht. Het is dan ook ontzettend fijn om als Virtual Assistant aan Space to Be te kunnen bijdragen.

Iva Lilovska

I am an international Yoga Alliance certified yoga instructor. My roots are coming from Bulgaria but have lived internationally for about fifteen years. My passion is a healthy lifestyle, yoga, travelling and having fun. In my yoga classes my aim is to help people connect with their heart, body and breath, contributing to more happy hormones. My motto is follow your heart, go with the flow and experience the synchronicity in everything you do! Namaste, Iva.

Judith Hermarij

Ik heb een professionele achtergrond in de dans & theater wereld.
Mijn eigen dans vond ik pas echt tijdens mijn kennismaking met Ecstatic Dance.
In een veilige en liefdevolle omgeving voelde ik pas echt de vrijheid in mijzelf om op ontdekkingstocht te gaan.
Ik onderzocht en mijn dans verdiepte zich.
Stapje voor stapje,
Dans voor dans verankerd de dans steeds dieper in mijzelf.
Dans, de taal van mijn ziel, komt daar waar woorden nooit zullen komen.
Hierin kan ik letterlijk alles door mij heen laten stromen.
Dans is zo rijk, zo divers.
En iedereen kan dansen.
De vorm doet er nl uiteindelijk niet toe.
In een veilige, liefdevolle en tempelachtige setting begeleid ik jou in alle zachtheid naar al die kleuren in jezelf.
Daar liggen zoveel mogelijkheden verborgen.
Om samen het leven ten volste te bedansen.

Thomas Kwakernaat

Klank en trilling, in welke verschijningsvorm dan ook, zijn fascinerend en ik, Thomas, probeer al heel lang het geheim ervan te ontdekken.

Toen ik na een poosje uiteindelijk een Hang voor mijzelf mee naar huis kon nemen ging er een wereld van mogelijkheden binnen de klankvorming voor mij open. Het bijzondere was dat ik ontdekte dat mijn doel op dit instrument slechts was om klank voort te brengen. Het was heel nieuw voor mij om te ontdekken dat het imponeren met muzikale schema’s en technieken niet meer nodig was, slechts via de Hang klank doorgeven aan de luisteraar was nu belangrijk. Ik ervoer het als een stroom van resonantie rechtstreeks uit mijn hart. Samen met de Hang gebeurde dit als vanzelfsprekend.

In 2014 kwam de opleiding ‘Werken met Klankschalen en de Gong’ op mijn pad. Steeds meer mocht ik de kracht van klank, boventonen en frequentie ervaren. Sindsdien ben ik met name het fenomeen ‘klank’ in alle verschijningsvormen verder gaan bestuderen.

Tjeerd Buis

Na een groot deel van mijn leven als topsporter met enorm veel passie te trainen voor de Olympische Spelen in het wedstrijdzeilen kwam ik er steeds meer achter dat doordat ik wilde winnen anderen moesten verliezen. Dit ging me steeds meer tegen staan en daarom verlegde ik mijn focus. Ik bleef mezelf fysiek en mentaal uitdagen en zo heb ik naast veel sporten en methodieken als CrossFit, Bikram yoga, ademwerk, mindfulness, gezonde voeding en reizen de Wim Hof Methode ontdekt via een podcast. Ik was meteen onder de indruk van wat Wim met zijn lichaam en mind kon bekrachtigen en begon zelf te oefenen met deze technieken.

Ik stond er van versteld wat een grote positieve impact dit op mij had. Na alles wat ik al deed wat betreft lifestyle optimalisatie was ik verbouwereerd over de mate van controle die ik verkreeg over mijn lichaam en mind. Sinds 2015 ben ik de methode gaan incorporeren in mijn dagelijks leven met als hoogtepunten de vele cursussen en trainingen die ik in het veld gevolgd heb. Ik wil nooit meer zonder! In 2021 bekroonde ik mijn reis met het afronden van de officiële opleiding tot Wim Hof instructeur.

Gecombineerd met mijn opleiding tot ademcoach ben ik er klaar voor om al mijn kennis en ervaring te delen met iedereen die meer vrijheid, kracht, geluk en gezondheid wil ervaren. Dit kan door middel van workshops, ademcirkels en coaching sessies.

Lizzy

Lizzy gooide ruim 7 jaar geleden haar leven om en dook vol in de yoga. Ze stopte met haar baan en verhuisde naar Suriname voor een yoga opleiding en heel veel dansjes. Daarna rondde ze een 200uurs Vinyasa Teacher Training af in Nederland en groeide door tot manager van een surfkamp in Tenerife. En nu is ze klaar om te flowen at Space to Be! De enige plek waar het er echt toe doet (die plek in jezelf ;))

Haar liefde voor yoga, avontuur, natuur, dans, surf en persoonlijke ontwikkeling vind je terug in haar lessen. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen. In de lessen leren we o.a. de adem aan onze beweging te koppelen en warmen we stap voor stap het lichaam op. En bouwen het daarna ook weer rustig af. Zo creëren we ruimte in het lichaam en hoofd, klaar voor avontuur!

Sofie Jongerius

Welkom! Mijn naam is Sofie en met passie begeleid ik vrouwen om in verbinding met hun authentieke natuurlijke Zelf te leven. Ik organiseer retraites, vrouwencirkels en 1:1 coaching. 

 

In mijn ervaring creëren we het meest vreugdevolle en waardevolle leven wanneer we diep verbonden zijn met onszelf. Dus dat is waar al mijn retraites en cirkels over gaan. 

 

In een veilige en liefdevolle space faciliteer ik helende oefeningen om lagen af te pellen, verzorg ik tools zodat jij geworteld blijft in je innerlijke wijsheid en nodig ik je uit om echt die diepe verbinding met jezelf aan te gaan. Op zachte wijze breng ik je buiten je comfort zone omdat daar de groei is. Daar kun je je stretchen in een nieuwe verrijkte versie van jezelf. Dat voelt eerst misschien ongemakkelijk, maar raad eens - dat geeft helemaal niet. 

 

Ik ontmoet je graag!