Lichaamsgericht coaching

 

Wat is jouw verhaal?

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zijn gewend om te luisteren naar onze geest, die continue door gaat. In de yoga filosofie de Monkey Mind genoemd. We hebben ook een lichaam die precies weet wat het nodig heeft om optimaal te functioneren. Echter hebben de meeste van ons nooit leren luisteren naar je eigen lichaam. 

Je lichaam wijst de weg

Lichaamsgerichte coaching is een vorm van coaching die zich richt op het integreren van lichaam en geest om persoonlijke groei en transformatie te bevorderen. We zien het lichaam als een belangrijke bron van informatie en wijsheid. Door te werken met het lichaam, kunnen blokkades en spanningen worden opgespoord en losgelaten waardoor er ruimte ontstaat voor groei en ontwikkeling.

Maak kennis met je lichaam

Ervaar het met al je zintuigen

Tijdens de coaching sessie werken we met lichamelijke ervaringsweten. Dit is de kennis die we opdoen door onze eigen lichamelijk ervaringen. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van een dieper bewustzijn van lichaamsensaties en emoties, en het leren herkennen van de signalen die het lichaam afgeeft in verschillende sitaties. Het hoofd kan ons van alles vertellen maar de lichamelijkeervaring is een weten die we niet meer kunnen ontkennen. Dit maakt dat we in het dagelijkse leven gemakkelijker bewust beslissingen kunnen maken en onze omgeving beter begrijpen. 

Ervaar het met je lichaam

Embodiment tools

De lichaamsgerichte oefeningen die ik in de afgelopen jaren heb geleerd komen uit de haptonomie, yoga filosofie, voice dialog, energetische healing en jaren ervaring in bewustwordingsprocessen.

  • Haptonomie is gericht op het principe dat we altijd in relatie zijn met onze omgeving en dit ons beweegt, ruimte vergroot of verkleind en ons in of uit relatie brengt met onszelf en anderen. 
  • Yoga betekend letterlijk union. En is gericht op bewustwording van lichaam en geest door middel van  bewegingen, ademhalingsoefeningen, lichaamsscans en meditatie. 
  • Voice dialog laat de verschillende kanten in jou aan het woord. Zodat ze de ruimte krijgen om gehoord, gevoeld en gezien te worden. Dit maakt dat je inzicht krijgt in je denken en doen. En mogelijke kanten die heel erg aanwezig zijn niet meer zo hoeven te schreeuwen en onderdrukte kanten meer de ruimte krijgen. 
  • Energetische healing is gebaseerd op bewuste liefdevolle aanraking en aanwezigheid. Hierbij werk ik met energetische massage, hoalistic pulsing en reiki. 
  • Tijdens bewustwordingsproccesen laten we licht schijnen op wat onderbewust plaats vindt. Dit kost tijd, geduld en liefde. 

 

Coaching

Sessies van anderhalf uur voor €85. 

Plan een kennismakingsgesprek