Sound Journey

Instrumenten uit de oudheid die gebaseerd zijn op resonantie, staan bekend om hun helende effect op het lichaam en de geest. De bijzondere klanken en boventonen van deze instrumenten openen resonantievelden en maken energie vrij in het lichaam.
Tijdens deze Sound Journey word je uitgenodigd om je over te geven aan de harmonische vibraties van de authentieke Tibetaanse en Nepalese klankschalen, kristallen schalen, de Symphonic Gong, de PANArt Handpan en diverse andere wereldmuziekinstrumenten.
 
Het concert wordt afgesloten met een ondersteunende gezongen Mantra.
 
Je hoeft hier even helemaal niets, behalve comfortabel te liggen op een matje met kussens.
 

prijs volgt

start

11:00

eind

13:00

datum

Mei, 10

vrije plekken

25

Thomas Kwakernaat

Klank en trilling, in welke verschijningsvorm dan ook, zijn fascinerend en ik, Thomas, probeer al heel lang het geheim ervan te ontdekken.

Toen ik na een poosje uiteindelijk een Hang voor mijzelf mee naar huis kon nemen ging er een wereld van mogelijkheden binnen de klankvorming voor mij open. Het bijzondere was dat ik ontdekte dat mijn doel op dit instrument slechts was om klank voort te brengen. Het was heel nieuw voor mij om te ontdekken dat het imponeren met muzikale schema’s en technieken niet meer nodig was, slechts via de Hang klank doorgeven aan de luisteraar was nu belangrijk. Ik ervoer het als een stroom van resonantie rechtstreeks uit mijn hart. Samen met de Hang gebeurde dit als vanzelfsprekend.

In 2014 kwam de opleiding ‘Werken met Klankschalen en de Gong’ op mijn pad. Steeds meer mocht ik de kracht van klank, boventonen en frequentie ervaren. Sindsdien ben ik met name het fenomeen ‘klank’ in alle verschijningsvormen verder gaan bestuderen.

meld je aan